Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | September 16, 2012

Home

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Welcome to my blog

Yep, Mifta is back ! 

Since, this site is ours
We may talk and share about everything
Just make it better everytime, and
Let’s expanding our sight trough this site ^________^

Enjoy and happy read !

Cheers,

Mifta Pratiwi Rachman

mifta_rachman@yahoo.com (email)

mmiftarachman (instagram)

Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | November 27, 2014

When the Birthday Moment is Calling Me Back for Blogging

Assalamu’alaikum guys… It’s been very ages not updating my blog for more than a year and finally I made it. Yay!

I deliberately wrote this note for a special occasion, so I have no reason to procrastinate (again) to start blogging. Yes, I accuse ‘laziness disease’ for a thing which should be responsible in this case: D

I formerly want to post this in my ‘not so-so birthday’, the time when my husband gave me a beautiful birthday gifts which I never thought before. However, in fact I just posted it today. Talking about birthday moment we are included as ‘so-so’ people who never have special celebration for this. We have no birthday cake moreover blowing the candle(s) and giving a gift also not only on that day, though.

Alhamdulillah, all praises to Allah who gives me His Blessing and a chance to keep me doing well in my not so young age 😀

20141127_104554_resized Read More…

Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | April 7, 2013

“Sejam Saja Ya Pah”

istockphoto_10012900-happy-children-holding-hands-in-nature-cartoon

“Pah, adek punya uang segini. Ini hasil menyisihkan uang jajan setiap hari. Ini untuk Papa, tapi tolong Papa main sama aku ya. Sejam saja deh Pa. Kalau uangnya kurang, besok adek akan nabung lagi.”

Read More…

Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | November 17, 2012

Si Biang Rusuh !

Si Biang Rusuh
Ah, menyebut namanya saja saya enggan.

Sempat tulisan ini akan saya bikin untuk diikutkan dalam lomba Xenophobia-nya Mbak Wayan Lessy (wayanlessy.multiply.com), namun apa daya ide tinggalah ide. Waktu dan kesempatan pula yang akhirnya menentukan tulisan ini baru dibuat malam ini.

Ya, Si Biang Rusuh. Siapa lagi kalau bukan mereka ? Yahudi-Israeli !
Lagi-lagi mereka bikin rusuh dan membuat Gaza kembali memanas.

Read More…

Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | October 5, 2012

Inspirasi Tiada Henti

Inspirasi tiada henti.

Ehm, saya mencoba meminjam tagline salah satu koran harian lokal di Jogja. Talking about inspirasi, pastilah tidak jauh-jauh dari dunia kita di sini. Ya, dunia blogger yang memang menuntut kita untuk mencari inspirasi lebih. Se-sederhana apapun ide yang kita temukan, itulah inspirasi. Dia datang dan pergi seiring dengan niatan kita tuk berusaha mencari, menemukan, lantas menterjemahkan-nya dalam bentuk kata-kata (in case, we’re blogger guys).

Ngomong-ngomong tentang dimana sih tempat-tempat terbaik tuk menemukan inspirasi itu ? Kalaulah saya boleh menjawab, tentu saya akan menjawab ada Dimana Saja ! 

Sebut saja, perpustakaan yang di sana terdapat ribuan buku, tempat wisata yang mempesona, restaurant yang mengenyangkan, tempat ibadah yang menenangkan, bahkan (maaf) toilet yang ‘sesuatu’ bangettt itu ^^v dan masih banyak lagi tentunya

Saya jadi teringat tempat ini,

** Itu the elephant house di Edinburgh (Scotland), a place where J.K Rowling dapet inspirasi to wrote Harry Potter.

Read More…

Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | September 25, 2012

Am I Shopaholic ‘lover’ ?

Am I shopaholic ‘lover’ ?

the answer is : YES !

Sepertinya berlebihan sekali ya ungkapan tersebut. Sudah pakai kata ‘holic’ tambah ‘lover’ pula. Lebay ah !

Why do I really love being a ‘shopaholic’ lover ? of course the answer is… tadaaa…

Read More…

Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | September 25, 2012

Why does before always followed by after ?

Why does before always followed by after ?

Like a Caterpillar wrapped in the shelter of a cocoon,
waiting to break free and become a glorius butterfly

Read More…

Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | September 24, 2012

Edinburgh : University of Edinburgh

University of Edinburgh.

Not much pictures which I’ve got when I was here. There’s so much beautiful stuff and moment that cannot erased and always recalled inside my conscious even my idle brain. That’s why I forgot to  take some pictures here. hehe.

My first impression about University of Edinburgh is when I heard for the first time that Rosline Institute is the part of these University. So, I have to and must be said, WOW !! 🙂 Yeah, Rosline Institute is where Dolly ‘the first cloned sheep’ birth ^____^v

Like the city like the university, both of them were so amazing. What  a beautiful Edinburgh ! Read More…

Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | September 23, 2012

Karena Separuh Aaakuuu, …….

“Dengar laraku

Suara hati ini memanggil namamu”

“Karena separuh aaaakuuuuu…

IBUKU… “

🙂 🙂 Read More…

Posted by: Mifta Pratiwi Rachman | September 14, 2012

Quotes Pict

These picture is taken from,

Motivational and Inspirational Quotes

Read More…

Older Posts »

Categories

Nonikhairani

Once You Make a Decision, The universe Conspires To Make It Happen

Dream, Light, Life

"semua yang tercipta di bumi, adalah anugerah. semua yang tercipta dengan bernafas, adalah sempurna. dan semua yang tercipta dengan akal budi dan perasaan, adalah kita. dan yang mempunyai akal budi dan perasaan, pasti punya permasalahan". by "CrusialWithPassion"

Ira Marby

Menulis Langit | Writing The Sky

Ira Marby's Bookshelves

Kan kau sendiri yang selalu bilang, buku pasti berat, karena seluruh dunia ada didalamnya. (Inkheart, page 27)

Me and My Life

a dreamer, writer wanna be, and general practitioner

Elyssa Ansary

Penulis Sejati itu yaa ,,,,,,,, Fat Elissa

BERANDA RASA HELVY TIANA ROSA

Sastra. Film. Parfum

Jendela Pendidikan

mendidik dengan kasih sayang

Dinoy's Books Review

Enjoy reading and let's write the review! ^^

honeymoonbackpacker

Backpacking, Learning, Sharing

S E N J A R I A A

sebuah catatan sederhana - ordinary blog

Journey of Sinta Yudisia

Writing is Healing. I am a Writer & Psychologist.

A Little Talk of Life

Dream-Talk-Walk

ndutyke’s life

{while & after sydney}

drprita1

Belajar dan Berbagi

bambangpriantono

I am a language, travelling, and culture lover from Indonesia . I love reading, traveling, photographing, writing and of course blogging. This is all about Indonesia especially my surroundings. You are the most welcome to visit and explore here.

Menembus Langit

sebab menulis adalah bagian dari tauhid